In slechts 20 minuten: het beste appeltaartje ooit in bladerdeeg

Vrije tijd
door VDS
vrijdag, 07 februari 2025 om 10:30
appel gebak bladerdeeg appel

Soms heb je gewoon zin in iets lekkers, maar heb je geen tijd om uren in de keuken door te brengen. Gelukkig kun je met een paar simpele ingrediënten en een beetje creativiteit toch iets heerlijks maken, zoals een appeltaartje in bladerdeeg!

Dit recept is ideaal voor momenten wanneer je onverwachts gasten hebt of gewoon zelf wil genieten van iets zoets, zonder al te veel moeite. Het bladerdeeg zorgt voor die heerlijke krokante textuur, terwijl de appelvulling je doet denken aan de geur van een verse appeltaart uit de oven. Je zult zien, binnen een halfuurtje kun je al genieten van dit simpele maar overheerlijke baksel!

Ingrediënten:

  • 2 grote appels (bij voorkeur Jonagold of Elstar)
  • 1 vel bladerdeeg (kant-en-klaar)
  • 2 eetlepels suiker
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 ei (voor het bestrijken van het deeg)

Bereiding:

Begin met het verwarmen van de oven op 180°C (160°C voor een heteluchtoven). Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd ze in kleine blokjes. Meng de appelstukjes in een kom met de suiker, kaneel en citroensap.

Leg het bladerdeeg op een bakplaat en snijd het in vier gelijke stukken. Verdeel de appelvulling gelijkmatig over het bladerdeeg. Vouw de randen van het bladerdeeg naar binnen om een klein pakketje te vormen.

Bestrijk de bovenkant van de bladerdeegpakketjes met een losgeklopt ei voor een mooie, gouden kleur tijdens het bakken. Bak de appeltaartjes 15-20 minuten in de oven, of totdat ze mooi goudbruin zijn. Serveer ze warm voor een onweerstaanbare traktatie!