Witloof, beter bekend als Brussels lof in Nederland, komt oorspronkelijk uit België. Het werd voor het eerst gekweekt in de 19e eeuw door een boer in Schaarbeek, en is sindsdien overal ter wereld populair geworden.
Witloof, een groente boordevol vitaminen
Witloof zit vol gezondheidsvoordelen. Het is een grote bron van vitaminen A en K, foliumzuur en mangaan. Het draagt bovendien ook bij aan een goede spijsvertering.
Wij willen je een hapje voorstellen waarvan je waarschijnlijk nog nooit gehoord hebt. Probeer het uit en laat ons weten wat je ervan vindt.
Krokante Witloofballetjes
Dit hapje tovert gezonde witloof om in krokante en verslavende balletjes die perfect zijn voor feestjes als snack of voorgerecht.
Ingrediënten:
- 4 stronken witloof
- 1 ui
- 1 ei
- 100 gram paneermeel
- 100 gram Parmezaanse kaas
- Olijfolie
- Zout en peper
Bereidingswijze:
1. Snijd het witloof en de ui in kleine stukjes.
2. Verwarm wat olijfolie in een pan en voeg het witloof en de ui toe. Laat het zacht worden.
3. Neem de pan van het vuur en voeg het ei, paneermeel en Parmezaanse kaas toe. Meng goed en breng op smaak met zout en peper.
4. Vorm met je handen balletjes van het mengsel en leg ze op een bakplaat.
5. Bak de balletjes in de oven op 180°C gedurende ongeveer 20 minuten tot ze goudbruin en krokant zijn.
Geniet van het koken en het serveren van dit heerlijk witloofhapje!