Rijkelijk vullende maaltijdsoep: Voedzaam, smaakvol en heerlijk

Eten en drinken
door VDS
maandag, 13 januari 2025 om 12:30
wortelsoep eten recept

Soms heb je gewoon zin in een stevige soep die niet alleen verwarmt, maar ook goed vult. Deze vullende soep is precies wat je nodig hebt: voedzaam, smaakvol en perfect om je dag mee te beginnen of af te sluiten.

Het geheim zit hem in de combinatie van groenten, peulvruchten en een beetje rijst of pasta, die samen zorgen voor een heerlijke, vullende maaltijd.

Ingrediënten:

  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 wortels, in kleine blokjes gesneden
  • 1 aardappel, geschild en in blokjes gesneden
  • 1 blik (400 g) tomatenblokjes
  • 1 blik (400 g) kikkererwten, uitgelekt en afgespoeld
  • 1 liter groentebouillon
  • 50 g volkorenrijst (of kleine pasta)
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Zout en peper naar smaak
  • Een handvol verse spinazie (optioneel)

Bereiding: Verhit de olijfolie in een grote soeppan en fruit de ui en knoflook totdat ze zacht en geurig zijn. Voeg de wortels en aardappelblokjes toe en bak een paar minuten mee. Voeg de tomatenblokjes, kikkererwten en groentebouillon toe en breng het geheel aan de kook.

Zet het vuur laag en laat de soep 15-20 minuten zachtjes koken, totdat de groenten zacht zijn. Voeg de rijst (of pasta) en oregano toe en laat de soep nog eens 10-15 minuten doorkoken, totdat de rijst gaar is en de soep mooi dikker is geworden.

Breng de soep op smaak met zout en peper en voeg, als je wilt, een handvol verse spinazie toe voor wat extra kleur en voedingsstoffen. Serveer de soep met een stuk knapperig brood voor een compleet, vullend gerecht. Deze soep zit boordevol gezonde ingrediënten en is het perfecte comfort food dat je de hele middag of avond verzadigd houdt.