Een verrassende combinate: Kip met karamel en gembersoyasaus

Eten en drinken
door VDS
dinsdag, 07 januari 2025 om 11:30
kip aziatisch rijstgerecht

Je hebt niet veel nodig om dit speciaal gerecht te maken. Met dit recept voor kip met karamel en gembersoyasaus tover je een verrassende en smaakvolle maaltijd op tafel.

Het is het perfecte gerecht voor een doordeweekse avond, wanneer je iets nieuws wilt proberen dat zowel zoet, hartig als een beetje pittig is.

Recept: Kip met karamel en gembersojasaus

Om dit gerecht te maken, begin je met het verzamelen van de volgende ingrediënten: 500 gram kipfilet, in blokjes gesneden, 3 eetlepels bruine suiker, 2 eetlepels sojasaus, 1 eetlepel gembersiroop (of verse gember als je dat liever hebt), 1 teentje knoflook, fijngehakt, en 1 eetlepel sesamolie. Deze ingrediënten zorgen samen voor de perfecte balans tussen de zoetheid van de karamel en de hartigheid van de sojasaus, terwijl de gember een frisse pittigheid toevoegt die het gerecht tot leven brengt.

De bereiding begint met het bakken van de kip in een beetje sesamolie tot het goudbruin is. Terwijl de kip aan het bakken is, maak je de karamel door de bruine suiker langzaam in een pannetje te smelten tot deze begint te pruttelen.

Voeg daarna de sojasaus, gembersiroop, en knoflook toe en laat de saus even inkoken. Giet de saus over de gebakken kip en laat het nog een paar minuten koken, zodat de kip de karamelachtige saus goed opneemt.

Het resultaat is een heerlijk kleverige, smaakvolle kip met een prachtige balans van zoet, hartig en een vleugje pittigheid van de gember. Serveer met gestoomde rijst of groenten voor een complete maaltijd.