Heerlijk genieten van verse asperges en zalm: Ontdek dit perfecte lente recept!

Eten en drinken
door VDS
zaterdag, 13 april 2024 om 13:45
asperges eten recept
Met lente om de hoek en aspergeseizoen in volle gang, is er niets wat smakelijker is dan knapperige asperges geserveerd met een heerlijke saus, zalm en aardappelen.

Recept voor asperges met zalm

Dit uitstekende recept voor het bereiden van asperges is eenvoudig, snel en zal zeker indruk maken op uw gasten.
Benodigdheden voor 4 personen:
- 20 verse witte asperges
- 4 grote zalmfilets
- 1 kg aardappelen
- 50 gr boter
- Zout en peper
- Verse dille
- 200 ml room
Bereidingswijze:
Begin met het schillen van de asperges. Snijd de houtachtige uiteinden af en blancheer ze 10 minuten in gezouten water. Giet ze daarna af en laat ze drogen op een schone keukenhanddoek.
Voor de aardappelen, schil en snijd ze in helften. Kook ze vervolgens in gezouten water tot ze zacht zijn, het duurt ongeveer 20 minuten.
Terwijl de aardappelen koken, kunt u beginnen met de saus. Smelt de boter in een pan, voeg room toe en kook op middelhoog vuur. Breng op smaak met zout en peper en voeg op het laatste moment een beetje verse dille toe. Laat de saus een paar minuten pruttelen tot hij indikt.
De zalm bereidt u als laatste. Bestrooi de zalmfilets met zout en peper en bak ze in een hete pan met een beetje olie. De bak tijd is afhankelijk van hoe dik uw zalmfilets zijn, maar meestal duurt het ongeveer vier minuten aan elke kant.
Om het gerecht te serveren, legt u de asperges en aardappelen op een bord. Leg de zalmfilet er bovenop en giet eindelijk de saus erover. Garneer met verse dille en serveer direct.
Dit recept voor asperges met een sausje, zalm en aardappelen is een heerlijke traktatie waarmee u in een mum van tijd een stijlvol diner op tafel zet. Perfect voor het aspergeseizoen, om heerlijk van te genieten terwijl u buiten in de tuin zit of om te serveren op een gezellige familiebijeenkomst. Een ding is zeker: uw gasten zullen onder de indruk zijn van uw culinaire vaardigheden. Geniet ervan!