Wanneer het op de hygiëne van ons huis aankomt, hebben we meestal een systematisch schoonmaak schema. Het afstoffen van meubels, het schrobben van de vloeren en het
reinigen van de badkamer zijn wekelijkse routines geworden. Maar hoe zit het met de handdoeken waarmee we ons lichaam afdrogen?
Hoe dikwijls kan je je handdoek gebruiken voor hij gewassen moet worden?
Het antwoord kan je mogelijk verrassen.
Deskundigen suggereren dat handdoeken na drie tot vier normale toepassingen moeten worden gewassen. Mensen drogen zich meestal na het douchen af met handdoeken, wanneer hun lichaam schoon is.
Helaas blijven er echter altijd bacteriën op onze huid achter, zelfs na het wassen. Deze bacteriën kunnen naar uw handdoek migreren en daar beginnen zich te vermenigvuldigen.
Bovendien kunnen handdoeken ideale broedplaatsen voor bacteriën zijn. Ze zijn vaak vochtig en warm, vooral als ze in een badkamer worden opgehangen om te drogen, en ze bevatten organisch materiaal waarop de bacteriën kunnen voeden.
Hierbij moet ook opgemerkt worden dat als je ziek bent of sport en meer zweet dan normaal, je handdoek na elk gebruik moet worden gewassen. In deze situaties kan de handdoek meer bacteriën bevatten dan normaal, en door het hergebruiken van de handdoek kan men het risico lopen zichzelf opnieuw te infecteren.
Als het op het wassen van handdoeken aankomt, is het aan te raden ze te wassen op een hoge temperatuur om alle bacteriën effectief te doden. Het is ook goed om ze volledig te laten drogen voor je ze weer gebruikt, om zo de groei van bacteriën te verminderen.
Totaal bekeken, als je je afvraagt hoe dikwijls je je handdoek kan gebruiken voor hij gewassen moet worden, is het antwoord simpel: was uw handdoek na drie tot vier normale toepassingen en na elk gebruik als je ziek of bijzonder zweterig bent.
Door deze eenvoudige richtlijn te volgen, kan je ervoor zorgen dat je handdoek zo hygiënisch mogelijk blijft en je
gezondheid niet in gevaar komt.