Gehakt is een veelzijdig ingrediënt in de keuken, en ook in dit eenvoudig en voedzaam gerecht!

Huis en tuin
door VDS
donderdag, 11 januari 2024 om 13:45
gehaktbrood eten gerecht recept
Eén van de flexibele ingrediënten in de keuken is gehakt. De eindeloze mogelijkheden die het biedt, maakt het een favoriet in verschillende culinaire culturen wereldwijd. Hieronder geven we je een heerlijk recept waarin gehakt wordt gebruikt.

Recept voor een simpele en voedzaam 'Gehaktbrood met Barbecuesaus'

Benodigdheden voor het gehaktbrood:
- 500 gram gemengd gehakt
- 1 middelgrote ui, fijngehakt
- 2 knoflookteentjes, fijngehakt
- 1 ei
- 60 gram broodkruimels
- 1 theelepel zout
- 1/2 theelepel zwarte peper
- 60 ml melk
Voor de barbecuesaus:
- 160 ml ketchup - 50 gram bruine suiker - 1 eetlepel Worcestershire-saus - 1/2 theelepel zout - 1/4 theelepel zwarte peper
Bereidingswijze:
1. Verwarm je oven voor op 175 graden Celsius. Vet een bakvorm lichtjes in of bedek deze met bakpapier.
2. Meng in een kom het gehakt, ui, knoflook, ei, broodkruimels, zout, peper en melk. Kneed het mengsel goed door tot alle ingrediënten goed verwerkt zijn.
3. Vorm het mengsel tot een broodvorm in de voorbereide bakvorm.
4. Maak ondertussen de barbecuesaus door ketchup, bruine suiker, Worcestershire-saus, zout en peper in een pan te mengen. Breng de mix aan de kook op middelhoog vuur, onder voortdurend roeren.
5. Zodra de saus kookt, verlaag je het vuur en laat je het 5 minuten sudderen.
6. Giet ongeveer de helft van de saus over het gehaktbrood. Bewaar de rest van de saus om later te serveren.
7. Plaats het gehaktbrood in de voorverwarmde oven en bak het gedurende 1 uur.
8. Haal het gehaktbrood uit de oven en laat het even rusten voordat je het serveert met de overgebleven barbecuesaus.
En daar heb je het, een simpel en heerlijk recept met gehakt. Gehaktbrood met barbecuesaus is een klassieke en gezellige maaltijd die ideaal is voor weeknights, maar het is ook luxe genoeg voor een weekend diner.
Enjoy je maaltijd!