Wees gewaarschuwd! Soep vol vitamines, mineralen en vezels, ook voor mensen met coeliakie of glutenintolerantie

Eten en drinken
door RMO
zondag, 29 oktober 2023 om 13:45
pompoensoep
De herfst is aangebroken en het seizoen vraagt om hartverwarmende, gezellige maaltijden die je van binnenuit verwarmen. Mensen met coeliakie of glutenintolerantie hebben echter soms moeite om de juiste herfstrecepten te vinden die passen bij hun dieet. In dit artikel gaan we je helpen met een glutenvrij recept speciaal voor de herfst.

Zo maak je een glutenvrije pompoensoep

Het recept dat we delen is een glutenvrije pompoensoep. Pompoen is een ware herfstfavoriet, vol met vitamines, mineralen en vezels, en geeft een heerlijke, aardse smaak die perfect is voor een stevige herfstsoep.
Ingrediënten:
- 1 middelgrote pompoen
- 2 uien
- 3 teentjes knoflook
- 1 liter groentebouillon (glutenvrij)
- Zout en peper naar smaak
- Scheutje olijfolie
- 1 theelepel kerriepoeder
- Crème fraîche (optioneel)
Bereiding:
Begin met het voorverwarmen van uw oven op 200 graden. Snij de pompoen in stukjes (verwijder de zaden en de schil). Leg de stukjes pompoen op een bakplaat, besprenkel met een beetje olijfolie, zout en peper. Rooster de pompoen ongeveer 30 minuten in de oven of tot deze zacht is.
Snijd ondertussen de uien en de knoflook fijn. Verhit in een grote pan wat olie en fruit hierin de uien en knoflook totdat de uien glazig zijn. Voeg de kerriepoeder toe aan de pan en bak dit kort mee.
Haal de pompoen uit de oven en voeg deze toe aan de pan, samen met de groentebouillon. Breng aan de kook en laat ongeveer 20 minuten sudderen.
Gebruik vervolgens een staafmixer om de soep glad te maken. Proef en voeg eventueel meer zout en peper toe. Serveer de soep warm, eventueel met een lepeltje crème fraîche.
Dit recept voor glutenvrije pompoensoep is de perfecte manier om van de herfst in stijl te genieten. Het is eenvoudig te bereiden, smaakvol en comfortabel, perfect om je op te warmen op een koude herfstavond. Daarnaast, omdat het glutenvrij is, kunnen mensen met coeliakie of glutenintolerantie ook genieten van dit heerlijke herfstgerecht.
Genieten van het seizoensgebonden eten hoeft niet moeilijk te zijn, zelfs voor diegenen met voedselintoleranties of -allergieën. Met een beetje planning en wat creativiteit kan iedereen een smakelijk, gezond en voedzaam gerecht bereiden dat past bij het herfstseizoen.
Glutenvrij eten betekent niet dat je moet inleveren op smaak en voldoening - en dit recept is het perfecte voorbeeld daarvan. Smakelijk!