Leuk en smakelijk alternatief voor de traditionele friet: En bovendien veel gezonder!

Eten en drinken
door RMO
maandag, 23 oktober 2023 om 13:45
frieten eten traditioneel eten goudgeel bijgerecht
Als je zin hebt in iets anders dan de standaard frietjes, overweeg dan eens om geroosterde aardappelpartjes te maken. Deze aardappelpartjes kunnen een heerlijke metgezel zijn voor tal van gerechten en het leuke eraan is dat je ze op zoveel verschillende manieren kunt kruiden.

Aardappelpartjes een leuk alternatief voor frieten

Bovendien, als je even uitgekeken bent op de traditie van frietjes bij het avondeten, is dit een uitstekend alternatief. Als kers op de taart zijn deze geroosterde aardappelpartjes gemakkelijker te maken dan je zou denken.
Hieronder beschrijven we hoe je de perfecte geroosterde aardappelpartjes maakt. Volg gewoon de volgende stappen.
Ingrediënten die je nodig hebt:
- 4 tot 5 middelgrote aardappelen
- 4 eetlepels olijfolie
- Zout
- Peper
- 1/2 theelepel paprikapoeder
- Rozemarijn, tijm of andere kruiden naar keuze
Bereidingswijze:
1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
2. Was de aardappelen goed en snijd ze vervolgens in partjes. Je kunt de schil eraan laten voor extra textuur.
3. Doe de gesneden aardappelpartjes in een kom, doe er olijfolie bij en kruid ze met zout, peper en paprikapoeder. Je kunt ook andere kruiden toevoegen naar smaak.
4. Leg de aardappelpartjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Zorg ervoor dat ze niet op elkaar liggen, zodat ze gelijkmatig roosteren.
5. Rooster de aardappelen in de voorverwarmde oven gedurende ongeveer 30-40 minuten, of tot ze goudbruin en knapperig zijn. Draai ze halverwege om voor een egale bruining.
6. Serveer ze warm uit de oven, eventueel met ketchup, mayonaise of een knoflookdip.
Deze geroosterde aardappelpartjes zijn een leuk en smakelijk alternatief voor de traditionele friet. Ze zijn knapperig aan de buitenkant, zacht aan de binnenkant en vol van smaak. Daarnaast zijn ze ook nog eens een gezondere optie, omdat ze niet gefrituurd maar geroosterd worden. Probeer ze eens uit voor je volgende etentje of als bijgerecht bij je favoriete maaltijd en kijk hoe snel ze de show stelen.
Het is ook mogelijk om te variëren met de soort aardappel die je gebruikt voor deze partjes. Zo kun je bijvoorbeeld ook zoete aardappelen nemen voor een gezond en lekker alternatief. Experimenteer met verschillende soorten en vind jouw perfecte match. Met dit recept weten we zeker dat je een nieuw, favoriet bijgerecht zult vinden, waarbij je de traditionele frieten voorgoed gedag kunt zeggen!