Waag je aan deze spicy bloemkool: Bloemkool zoals je het nog nooit hebt klaargemaakt!

Eten en drinken
door VDS
donderdag, 01 februari 2024 om 13:45
groenten en fruit bloemkool appel granaatappel tomaat eten gezondheid
Als het aankomt op bloemkool, leunen velen op het klassieke gerecht met de romige witte saus. Maar er zijn zoveel andere manieren waarop je dit veelzijdige, gezonde groente kan klaarmaken.
Vandaag delen we een recept voor een spicy bloemkool stir-fry, een gerecht dat een geweldige draai geeft aan de traditionele bloemkoolbereiding.
Het basisidee van een stir-fry is simpel: je gooit verschillende ingrediënten in een hete wok en roert ze rond tot ze gaar zijn. Het is een snelle, eenvoudige manier om een gezonde maaltijd te bereiden die barst van de smaak.
Met bloemkool als ster van het gerecht, krijg je een maaltijd die niet alleen lekker is, maar ook boordevol vitaminen, antioxidanten en vezels zit.

Recept voor spicy bloemkool stir-fry

Ingrediënten:
- 1 grote bloemkool, in roosjes gesneden
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 rode ui, in dunne plakjes gesneden
- 1 rode peper, fijngehakt
- 1-2 eetlepel(s) sojasaus
- 1 eetlepel olijfolie
- Zout en peper naar smaak
- 2 lente-uien, fijngehakt
- Sesamzaadjes voor garnering (optioneel)
Bereidingswijze:
1. Verhit de olijfolie in een grote wok of koekenpan op hoog vuur.
2. Voeg de knoflook en rode ui toe en roerbak gedurende 2-3 minuten, of tot de ui zacht begint te worden.
3. Voeg de bloemkoolroosjes toe en blijf roeren tot ze goudbruin en knapperig zijn.
4. Voeg de rode peper, sojasaus, zout en peper toe en meng alles goed door elkaar. Blijf nog 2-3 minuten roerbakken.
5. Haal de wok van het vuur, bestrooi het gerecht met de lente-ui en eventueel met sesamzaadjes. Serveer onmiddellijk.
Dit bloemkoolgerecht is een fantastisch alternatief voor het klassieke recept met witte saus. Het is snel, gemakkelijk en zit boordevol smaak. En zal je smaakpapillen verbazen!