Recept voor een oerdegelijk stevige goulashsoep: Smaakexplosie tot en met!

Eten en drinken
door RMO
maandag, 29 januari 2024 om 14:00
goulash soep soep eten
Ben je een liefhebber van stevige, hartverwarmende soepen? Dan is goulashsoep een must-try voor jou. Deze rijke, smaakvolle soep komt oorspronkelijk uit Hongarije en is een favoriet in veel Europese landen en daarbuiten. In dit artikel gaan we het recept voor goulash soep met je delen, zodat je deze smaakexplosie kunt toevoegen aan je culinaire repertoire.

Recept voor stevige goulashsoep

Goulashsoep wordt gekenmerkt door zijn rijkelijke ingrediënten zoals vlees, groenten en kruiden. Het precise recept kan van regio tot regio verschillen, maar hieronder volgt een traditionele versie die je thuis kunt bereiden.
Ingrediënten voor goulashsoep:
- 500 gram runderstoofvlees
- 2 uien
- 1 teentje knoflook
- 2 rode paprika's
- 2 aardappelen
- 2 eetlepels zoete paprikapoeder
- 1 theelepel karwijzaad
- 1 laurierblad
- 1,5 liter rundvleesbouillon
- 2 eetlepels tomatenpuree
- Zout en peper naar smaak
- Verse peterselie voor garnering
Bereiding:
1. Snijd het rundvlees in blokjes. Snipper de uien en de knoflook. Snijd de paprika's en aardappelen in blokjes.
2. Verwarm wat olie in een grote pan en voeg het rundvlees toe. Bak het vlees tot het bruin wordt. Voeg vervolgens de uien en knoflook toe en bak ze samen met het vlees.
3. Voeg nu het paprikapoeder, karwijzaad en laurierblad toe aan de pan en roer goed om alle smaken te mengen.
4. Voeg de paprika's en aardappelen toe en meng alles goed door elkaar. Voeg vervolgens de bouillon en tomatenpuree toe. Roer tot de tomatenpuree volledig is opgelost in de bouillon.
5. Laat de soep ongeveer 2 uur op een laag vuur sudderen. Zorg ervoor dat het vlees volledig gaar is en de smaken goed zijn geïntegreerd.
6. Breng de soep vlak voor het serveren op smaak met zout en peper. Garneer met verse peterselie voor een mooi kleurcontrast en extra smaak.
Geniet van je zelfgemaakte, stevige goulashsoep! Deze soep is niet alleen heerlijk, maar ook voedzaam en verwarmend, perfect voor koude dagen. Het is een gerecht waar je keer op keer naar terug zult willen grijpen.