Voor de echte foodliefhebber: feest in de pan met paella!

Eten en drinken
door VDS
vrijdag, 21 juni 2024 om 12:45
paella
Het is een feestje in een pan: paella! Dit traditionele Spaanse gerechte zit vol smaak en is een waar genot voor de echte seafood-liefhebber.

Recept voor paella met zeevruchten

Zo maak je een overheerlijke paella met zeevruchten. We delen ons favoriete recept en geven je tips om het nog beter te maken.
Voor deze schotel vol smaken uit de zee, heb je het volgende nodig:
- 300 gram paellarijst
- 1 liter visbouillon
- 200 gram garnalen
- 200 gram mosselen
- 200 gram inktvisringen
- 1 rode paprika, in reepjes gesneden
- 1 groene paprika, in reepjes gesneden
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 1 grote ui, gesnipperd
- 1 blik tomatenblokjes
- 1 theelepel safraan (of kleurstof)
- een handvol platte peterselie
- Zout en peper naar smaak
- Olijfolie
Zo maak je het
1. Verhit de olijfolie in een grote paellapan of wok. Fruit de ui en knoflook tot ze glazig zijn.
2. Voeg de paprika toe en bak nog een paar minuten.
3. Voeg de rijst toe en roer goed door zodat alle korrels bedekt zijn met de olie.
4. Voeg de tomatenblokjes en de saffraan toe en roer weer goed.
5. Giet langzaam de visbouillon erbij en breng het geheel aan de kook.
6. Voeg de zeevruchten toe, dek de pan af en laat het geheel ongeveer 20 minuten sudderen tot de rijst gaar is en de vloeistof is geabsorbeerd.
7. Proef en voeg zout en peper toe naar smaak.
8. Bestrooi voor het serveren met de platte peterselie.
Als er veel vloeistof in de paella blijft, verhoog dan de hitte onder de pan om de restjes te verdampen en wat krokantheid op de bodem van de pan te krijgen. Men noemt dit "socarrat" en is een kenmerk van een goede paella.
Eet smakelijk! Koken is een kunst en met deze instructies kunt u nu een onvergetelijk en levendig paella-feestje in uw eigen keuken organiseren.