Imponeer je tafelgenoten: Breng bloemkool naar een hoger niveau met dit recept

Eten en drinken
door VDS
woensdag, 19 juni 2024 om 14:45
bloemkool
Het bereiden van een heerlijke bloemkool in de oven is vrij eenvoudig en levert een voedzaam en heerlijk gerecht op dat ongetwijfeld indruk zal maken op uw tafelgenoten.

Recept bloemkool in de oven

Bloemkool heeft een relatief milde smaak, maar in combinatie met de juiste kruiden en gekookt op de juiste manier, kan het een gerecht van hoge culinaire waarde worden.
Ingrediënten:
- 1 middelgrote bloemkool
- 4 eetlepels olijfolie
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- Zout en peper naar smaak
- 1/2 theelepel kurkuma
- 1 theelepel paprika
- Geraspte kaas naar keuze (optioneel)
Bereidingswijze:
1. Verwarm je oven voor op 200 graden Celsius. Ondertussen kunt u beginnen met het voorbereiden van de bloemkool. Verwijder de groene bladeren en snij de bloemkool doormidden. Snijd vervolgens de helften in kwarten.
2. Leg de bloemkoolroosjes op een bakplaat bekleed met bakpapier. Zorg ervoor dat ze genoeg ruimte hebben en niet op elkaar liggen, anders worden ze niet gelijkmatig geroosterd.
3. Meng in een kleine kom de olijfolie, fijngehakte knoflook, zout, peper, kurkuma en paprika. Breng dit mengsel gelijkmatig aan over alle bloemkoolroosjes.
4. Leg de bakplaat in de voorverwarmde oven en bak de bloemkool ongeveer 20-25 minuten, of tot ze goudbruin en krokant zijn. Halverwege de kooktijd kunt u de roosjes omdraaien om te zorgen dat ze gelijkmatig bruin worden.
re5. Indien gewenst kunt u de laatste 5 minuten geraspte kaas toevoegen voor een extra hartige smaak. Zorg ervoor dat de kaas volledig gesmolten is voordat je de bloemkool uit de oven haalt.
6. Haal de bloemkool uit de oven en laat een paar minuten afkoelen voor het opdienen.
Het gerecht kan worden geserveerd als bijgerecht bij vlees of vis, of als hoofdgerecht voor vegetariërs. Eén ding is zeker, deze geroosterde bloemkool uit de oven zal zeker indruk maken!
Onthoud dat elke oven anders is, dus het kan zijn dat u uw kooktijd enigszins moet aanpassen. Houd uw bloemkool in de gaten om te voorkomen dat hij verbrandt.