Onweerstaanbaar romig en fris dessert met banaan en een toets vanille: prikkelt je smaakpapillen bij elke hap!

Eten en drinken
door VDS
donderdag, 23 januari 2025 om 21:30
bananen yoghurt room

Soms is een simpel, zelfgemaakt dessert precies wat je nodig hebt om een maaltijd af te ronden. En wat is er nu beter dan een luchtig, romig dessert dat je smaakpapillen prikkelt bij elke hap?

Recept: bananen yoghurt room

Bananen yoghurt room is de perfecte keuze voor wie op zoek is naar een heerlijke, niet al te ingewikkelde traktatie. Dit frisse, zoete toetje met een hint van vanille en banaan zorgt voor een feestje in je mond en is in een handomdraai klaar.

Ingrediënten: (hoeveelheid die een grote ovenschotel vult)

  • 500 ml melk
  • 250 gram suiker
  • 1 pakje vanillepudding
  • 250 gram platte kaas
  • 500 ml yoghurt
  • 3 bananen
  • 2 eieren (eierdooier en eiwit scheiden)

Bereiding:

Begin met het maken van de vanillepudding met de melk, suiker en vanillepudding poeder zoals op het pakje staat beschreven. Wanneer de pudding dik is geworden, haal je de pan van het vuur en roer de eidooiers erdoor om het mengsel een extra romigheid te geven. Terwijl de pudding nog lekker warm is, meng je er de platte kaas, yoghurt en stukjes banaan er doorheen. De zachte bananen zorgen voor een natuurlijke zoetheid en een fruitige smaak die perfect samengaat met de vanillepudding.

Klop ondertussen de eiwitten van de twee eieren stijf en vouw dit voorzichtig door het puddingmengsel. Het resultaat is een luchtig geheel. Zet het mengsel een paar uur in de koelkast en laat de smaken zich verder ontwikkelen.

Het geduld wordt beloond met een heerlijk frisse, romige dessert dat niet alleen lekker smaakt, maar er ook nog eens prachtig uitziet in een mooi glas of kommetje.