Om je vingers van af te likken: Recept voor het maken van een lekkere éclair zoals bij de bakker

Eten en drinken
door VDS
zondag, 14 januari 2024 om 13:45
ecair chouke eten recept hartig bakker
Het smullen van een versgemaakte éclair van de bakker is een absoluut genot. Maar wat als je thuis diezelfde heerlijke smaakervaring kan creëren? Wel, dat kan beslist! Hier is een eenvoudig en authentiek recept voor heerlijke éclairs zoals bij de bakker!

Recept van éclair, net zoals bij de bakker!

Allereerst is het belangrijk te vermelden dat er drie hoofdbestanddelen zijn voor éclairs: het deeg (choux-pastry), de vulling (gewoonlijk banketbakkersroom) en het glazuur.
Ingrediënten:
Choux-pastry - 125 ml water - 60 g boter - 75 g bloem - 2 eieren
Banketbakkersroom - 500 ml melk - 4 eierdooiers - 100 g suiker - 30 g bloem - 30 g maïszetmeel - 2 theelepels vanille-extract
Chocoladeglazuur - 160 g pure chocolade (minstens 70% cacao) - 2 eetlepels zonnebloemolie
Maak eerst de banketbakkersroom
1. Klop in een kom de eierdooiers en suiker tot een licht en luchtig mengsel.
2. Voeg bloem en maïszetmeel toe en klop tot het glad is.
3. Breng de melk en het vanille-extract aan de kook in een pan. Voeg dit hierna toe aan je eimengsel en roer tot het volledig is opgenomen.
4. Plaats het mengsel terug in de pan en laat het al roerend op middelhoog vuur indikken. Laat de banketbakkersroom volledig afkoelen.
Maak nu het deeg:
1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
2. Combineer water en boter in een pan en breng het aan de kook. Haal dan van het vuur af en voeg onmiddellijk alle bloem toe, roer tot je een glad deeg krijgt.
3. Voeg de eieren toe, één voor één, terwijl je stevig klopt tot het deeg glad en glanzend is.
4. Spuit met behulp van een spuitzak het deeg op een bakplaat in streepjes van ongeveer 10 cm lang.
5. Bak ongeveer 20-25 minuten, of tot goudbruin. Laat volledig afkoelen.
Voor het chocoladeglazuur:
1. Smelt de chocolade en voeg zonnebloemolie toe, roer goed door.
2. Doop de bovenkant van de afgekoelde éclairs in het chocoladeglazuur en laat het stollen.
En daar ga je, je heerlijke zelfgemaakte éclairs zoals bij de bakker! Deze stapsgewijze instructies zorgen ervoor dat je in een mum van tijd professioneel uitziende éclairs maakt die perfect zijn voor elke gelegenheid.