Meesterlijk je zalm bereiden: de ultieme tip voor een sappige perfect gegaarde zalm

Eten en drinken
door VDS
dinsdag, 16 juli 2024 om 21:45
zalm gebakken en salade
Bij het bereiden van een voedzame maaltijd, valt een salade met gebakken zalm vaak in de smaak. Deze heerlijke, boordevol eiwitten zittende maaltijd laat je zeker genieten.
Terwijl je in gedachten de verse ingrediënten al proeft, vraag je je wellicht af hoe je precies kan zien dat de zalm gaar is. Laat ons je daarmee een handje helpen.

Recept voor een snelle maaltijd van een salade met gebakken zalm

Laten we beginnen met het recept voor de salade met gebakken zalm. Deze salade is niet alleen heerlijk, maar ook eenvoudig en snel te bereiden.
De ingrediënten die je nodig hebt zijn:
- 2 zalmmoten
- 150 gram gemengde salade
- 1 komkommer
- 10 cherrytomaten
- 1 avocado
- Olijfolie, zout en peper
Bereiding:
Allereerst marineer je de zalmmoten met olijfolie, zout en peper. Laat dit een kwartier intrekken. In de tussentijd snijd je de komkommer, cherrytomaten en avocado in blokjes. Meng deze vervolgens met de gemengde salade.
Nu is het tijd om de zalm te bereiden. Verhit een koekenpan met olijfolie. Bak de zalm aan beide zijden ongeveer vier minuten.

Hoe kun je nu zien dat de zalm goed gaar is? Enkele tips

Zalm is een vis die in het midden nog wat rosé mag zijn. De kooktijd hangt daarom af van de dikte en de gewenste gaarheid. Een goede indicatie dat de zalm gaar is, is dat deze makkelijk uit elkaar valt als je er met een vork in prikt.
Echter, de beste manier om te controleren of de zalm gaar is, is door te kijken naar de kleur. Zalm verandert van een heldere, bijna doorschijnende kleur naar een ondoorzichtige, roze kleur als het gaar is.
Als je zeker wilt weten dat de zalm helemaal gaar is, dan kun je altijd een vleesthermometer gebruiken. De aanbevolen interne temperatuur voor zalm is 62 graden Celsius.
Als de zalm naar wens is, leg je deze bovenop de gemengde salade. Et voila, een voedzame, snelle maaltijd die zowel overheerlijk als gezond is!