Niets minder dan goddelijk, dit verfijnde recept voor mosselen

Eten en drinken
door RMO
maandag, 15 juli 2024 om 18:45
mosselen
Niets is lekkerder dan een bord verse mosselen ondergedompeld in roomsaus met look. De subtiel zoete en zeerige smaak van de mosselen in combinatie met de romigheid van de saus en de scherpe, volle smaak van de look is niets minder dan goddelijk.

Recept voor mosselen met roomsous en look

We delen vandaag een simpel mosselrecept dat al generaties lang wordt gemaakt. Het bestaat uit mosselen, gekookt in een roomsaus met look, geserveerd met knapperig brood om de heerlijke saus op te slurpen.
Ingrediënten:
- 1 kg verse mosselen - 100 ml droge witte wijn - 200 ml kookroom - 8 teentjes knoflook, fijngehakt - 2 sjalotten, fijngehakt - 3 eetlepels boter - Peper en zout naar smaak - Handjevol verse peterselie, fijngehakt
- Stokbrood: om te serveren
Bereidingswijze:
Stap 1: Reinig de mosselen door ze onder koud stromend water te spoelen om zand en vuil te verwijderen. Verwijder mosselen die open zijn en na een lichte tik niet sluiten.
Stap 2: Verwarm de boter in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de sjalot en knoflook toe en fruit deze tot ze zacht zijn en heerlijk ruiken.
Stap 3: Voeg de witte wijn toe aan de pan en breng het aan de kook. Laat het een paar minuten borrelen om de alcohol te verdampen.
Stap 4: Voeg nu de mosselen toe aan de pan. Dek de pan af en laat de mosselen koken tot ze opengaan, ongeveer 5 tot 7 minuten.
Stap 5: Schud de pan af en toe om ervoor te zorgen dat de mosselen gelijkmatig koken.
Stap 6: Als alle mosselen open zijn, voeg je de room toe aan de pan en roer je goed om alles te mengen. Laat nog een paar minuten sudderen.
Stap 7: Breng op smaak met zout en peper en werk af met de gehakte peterselie.
Serveer deze lekkere en romige mosselen in roomsaus met look onmiddellijk met een vers stokbrood en geniet van een maaltijd die niets minder is dan heerlijk.
Onthoud dat dit recept aanpasbaar is aan uw smaak. Voeg meer knoflook toe als u van een sterkere knoflooksmaak houdt, of vervang de room door kokosmelk voor een twist. Het belangrijkste is om altijd de beste en verse mosselen te gebruiken voor het beste resultaat.
Tot slot, vergeet niet om dit recept te delen met je vrienden en familie die ook een zwak hebben voor mosselen. Het is immers een eenvoudige manier om iedereen te laten genieten van een culinair hoogstandje, direct vanuit jouw keuken.
Met dit mosselrecept in roomsaus met look, zet je in een handomdraai een heerlijke, romige en smaakvolle maaltijd op tafel. Eet smakelijk!