Soms heb je gewoon zin in een warme maaltijd zonder gedoe. Een goed gevulde rijstschotel is dan de perfecte keuze: eenvoudig te maken, boordevol smaak en ideaal om restjes groenten te verwerken.
Dit recept combineert kruidige kip, geurige rijst en een romige saus op basis van kokosmelk, waardoor het een heerlijk hartig gerecht wordt met een subtiele zoete toets.
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking, maar gebruik bouillon in plaats van gewoon water voor extra smaak. Verhit de olie in een grote pan en bak de kipblokjes rondom goudbruin. Voeg de ui, knoflook, paprika, wortel en courgette toe en bak nog een paar minuten tot de groenten zachter worden. Strooi de kerriepoeder en komijn erover en roer goed door.
Schenk de kokosmelk erbij en breng op smaak met sojasaus, honing, zout en peper. Laat het geheel 10 minuten sudderen op een laag vuur, zodat de smaken goed kunnen mengen. Voeg op het einde het limoensap toe en meng de rijst erdoor. Serveer de rijstschotel warm en werk af met verse koriander voor een extra frisse toets. Simpel, snel en vooral overheerlijk!