Sinaasappelcrème, of sinaasappelroom, is een klassieke dessertcomponent die je op veel verschillende manieren kunt gebruiken.
Recept voor een klassieke sinaasappelcrème
Het is een verfrissende en pittige aanvulling op elk toetje, of het nu gaat om taartvullingen, mousse, ijs of gewoon op zichzelf. Eén ding is zeker: het is absoluut heerlijk en eigenlijk verrassend eenvoudig te maken. In dit artikel laten we je exact zien hoe je deze klassieke sinaasappelcrème kunt bereiden.
Ingrediënten:
- 4 biologische sinaasappels
- 4 eierdooiers
- 200 gram suiker
- 50 gram maïzena
- 300 ml volle melk
Bereidingswijze:
1. Was de sinaasappels grondig en rasp de schil van twee sinaasappels. Pers vervolgens het sap uit alle vier de sinaasappels en zet dit even opzij.
2. Klop de eierdooiers en suiker in een aparte kom tot een romig mengsel.
3. Mix de maïzena met een klein beetje koude melk in een apart kommetje. Voeg dit toe aan het eierdooier-suikermengsel en mix goed.
4. Verwarm in een pan de rest van de melk samen met de sinaasappelrasp. Breng dit tegen de kook aan.
5. Voeg het warme melkmengsel toe aan het eimengsel, terwijl je goed blijft roeren.
6. Doe dit mengsel terug in de pan en verwarm het op een laag vuur. Blijf constant roeren en laat het niet koken. Het mengsel zal langzaam dikker worden.
7. Voeg het sinaasappelsap toe zodra het mengsel begint te binden. Blijf constant roeren totdat je een gladde crème hebt.
8. Haal de pan van het vuur en laat de sinaasappelcrème afkoelen voor gebruik. Je kunt het ook bedekt bewaren in de koelkast als je het later wilt gebruiken.
Voila! Je hebt zojuist zelfgemaakte sinaasappelcrème gemaakt. Deze crème is zeer veelzijdig en kan worden gebruikt als dessert op zichzelf, of als tussenlaag in taarten, muffins of zelfgemaakt gebak. Geniet van de fantastische smaak van de sinaasappel en de romige textuur van deze verrukkelijke crème. Probeer het eens, je zult er zeker van genieten!