Als je op zoek bent naar manieren om voedselverspilling te verminderen en geld te besparen, dan heb je misschien al overwogen om vlees uit de supermarkt in te vriezen.
Mag je vlees altijd thuis in de vriezer steken? Er zijn zaken waarop je moet letten
Maar mag je vlees uit de supermarkt altijd invriezen? Het antwoord is eenvoudig. In de meeste gevallen kan vlees veilig ingevroren worden maar er zijn wel een paar dingen waar je rekening mee moet houden. In dit artikel geven we je alle informatie die je nodig hebt.
Eerst en vooral is het belangrijk om te weten welk vlees je kan invriezen. In principe kan elk vlees, zoals rund of kip, ingevroren worden. Er is echter altijd een uitzondering.
Vlees dat al een keer ontdooid is, kan je beter niet opnieuw invriezen. De textuur en smaak van vlees kunnen veranderen na het ontdooien en invriezen, en het kan ook een hoger risico vormen op bacteriële contaminatie.
Je moet ook opletten met het invriezen van bereid vlees. Als het vlees al bereid is en bepaalde ingrediënten bevat, zoals saus of kruiden, dan kunnen deze bestanddelen het invriesproces beïnvloeden. Ook hier kunnen smaak en textuur veranderen.
Hoe kan je dan weten wanneer je vlees kunt invriezen?
Kijk in de eerste plaats naar de uiterste houdbaarheidsdatum op de verpakking. Let ook op mogelijke verkleuringen of een onaangename geur. Als het vlees vers lijkt, kan het over het algemeen worden ingevroren.
Een andere trefzekere manier is door naar het etiket op de verpakking te kijken. Als er 'geschikt om in te vriezen' op staat, dan weet je zeker dat je het vlees zonder problemen kunt invriezen.
Het is ook belangrijk dat je het vlees op de juiste manier invriest. Hiervoor zijn een aantal richtlijnen. Zorg ten eerste dat je het vlees zo snel mogelijk na aankoop invriest. Houd de temperatuur in je vriezer ook altijd zo laag mogelijk. De ideale temperatuur is -18 graden Celsius.
In conclusie, de meeste vleesssoorten die je in de supermarkt koopt kunnen veilig worden ingevroren. Let echter op de houdbaarheidsdatum, de toestand van het vlees en eventuele etiketten. Met deze tips kan je voedselverspilling verminderen en er lekker lang van genieten. Probeer het eens!