Laat je huisgenoten ten volle genieten van een verrassende en hartelijke omelet

Eten en drinken
door VDS
zondag, 15 oktober 2023 om 13:45
eieren eigerecht eirecept eten
Een eiergercht is altijd een voltreffer. Of het nu voor het ontbijt, brunch, middag of snack is, eitjes smaken altijd!

Een eiergercht is altijd een voltreffer

Wanneer het het dan ook nog lekker en voedzaam kan maken, dan scoor je bij iedereen. Een omelet is een vaste favoriet voor velen, maar hoe leuk zou het zijn om een verrassende draai aan een klassiek gerecht te geven.
Als je iets anders wilt dan je gewone ham en kaas omelet, lees dan verder om te leren hoe je een verrassende omelet kunt maken.
Ingrediënten:
Voor deze verrassende en heerlijke omelet heb je de volgende ingrediënten nodig:
- 4 eieren
- 100 gram gerookte zalm
- 50 gram roomkaas
- Verse bieslook
- Een halve ui, fijngesneden
- Zout en peper naar smaak
- 1 eetlepel olijfolie of boter om te bakken
Bereidingswijze:
1. Klop de eieren in een kom tot ze volledig gemengd zijn. Voeg een beetje zout en peper toe.
2. Verwarm wat olijfolie of boter in een koekenpan op middelhoog vuur.
3. Voeg de fijngesneden ui toe aan de pan en bak deze tot ze zacht en doorschijnend zijn.
4. Giet het eiermengsel in de pan en laat het bakken zonder te roeren. Je wilt dat de onderkant van de omelet stevig genoeg is om te flippen, maar de bovenkant moet nog een beetje vloeibaar zijn.
5. Zodra de omelet de gewenste consistentie bereikt heeft, voeg je de gerookte zalm en roomkaas toe op de helft van de omelet.
6. Vouw de omelet doormidden over de zalm en roomkaas en laat het kort verder koken totdat de roomkaas smelt en de zalm warm is.
7. Serveer de omelet met wat verse bieslook over de bovenkant gestrooid. Voeg indien gewenst nog wat zout en peper toe.
Met dit verrassende omeletrecept voeg je iets bijzonders toe aan je eigerecht. Een rijke, smakelijke omelet gemaakt met gerookte zalm en roomkaas wordt een waar genot voor je smaakpapillen. Probeer het vandaag nog en maak je maaltijd echt bijzonder. Bon appetit!