Ben je op zoek naar een heerlijk
recept voor visballetjes? Zoek niet verder! In dit artikel delen we een eenvoudig en smakelijk recept voor visballetjes.
Recept voor visballetjes
Dit gerecht is niet alleen lekker, maar ook nog eens gezond. Het is rijk aan eiwitten en omega-3 vetzuren, die goed zijn voor je hart.
Ingrediënten voor visballetjes:
- 500 gram witte visfilet (bijvoorbeeld kabeljauw of schelvis)
- 1 ui, fijngehakt
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- Zout en peper naar smaak
- 2 eetlepels verse peterselie, fijngehakt
- 1 ei
- 50 gram paneermeel
- Olie om te bakken
Bereidingswijze:
1. Snijd de visfilets in stukjes en doe ze in een keukenmachine. Voeg de gehakte ui en knoflook toe, samen met het zout en de peper. Mix dit tot een gladde massa.
2. Voeg de peterselie, het ei en het paneermeel toe aan het vismengsel. Mix dit door tot alles goed gemengd is. Laat het mengsel ongeveer 30 minuten rusten in de koelkast.
3. Vorm met vochtige handen balletjes van het vismengsel.
4. Verhit de olie in een pan en bak de visballetjes op middelhoog vuur tot ze goudbruin zijn.
5. Laat de visballetjes uitlekken op keukenpapier en serveer ze warm.
Dit heerlijke recept voor visballetjes is ideaal voor een gezellige avond met vrienden of familie. Ze zijn lekker als hapje, maar ook als volwaardig hoofdgerecht met een frisse salade en aardappelpuree. Geniet ervan!
Vind je dit artikel nuttig? Deel het dan met je vrienden en familie!