Gevulde aubergine recept: Perfecte koolhydraatarme schotel voor elke gelegenheid

Eten en drinken
door VDS
dinsdag, 20 februari 2024 om 13:45
aubergines in de oven eten recept
Met dit heerlijke, gezonde en voedzame recept voor gevulde aubergine in de oven maakt u zonder twijfel indruk op uw gasten. Aubergines zijn niet alleen een geweldige bron van vitaminen en mineralen, maar hebben ook een kenmerkende en aangename smaak die bijdraagt aan de algehele beleving van het gerecht.

Recept voor gevulde aubergine in de oven

Wat heb je nodig:
- 2 middelgrote aubergines
- 200 gram rundergehakt
- 1 middelgrote ui, fijngehakt
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 1 rode paprika, fijngesneden
- 1 blik (400 g) tomatenblokjes
- 1 theelepel gedroogde oregano
- 2 takjes verse tijm
- Zout en peper naar smaak
- Olijfolie
- 100 gram geraspte kaas
Instructies:
1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
2. Halveer de aubergines in de lengte en hol ze voorzichtig uit met een lepel, zorg dat de schil nog intact blijft. Bewaar het vruchtvlees.
3. Bestrijk de binnenkant van de aubergines met olijfolie en bestrooi ze met zout en peper. Zet ze op een bakplaat en bak ze ongeveer 20 minuten in de oven, of totdat ze zacht en goudbruin zijn.
4. Terwijl de aubergines bakken, verhit je olijfolie in een pan en voeg je de ui, knoflook, en paprika toe. Bak dit op middelhoog vuur tot de ui glazig is.
5. Voeg het gehakt toe aan de pan en bak totdat het bruin is. Voeg vervolgens het overgebleven aubergine vruchtvlees toe, samen met de tomatenblokjes, oregano, tijm, zout en peper. Laat dit 15 minuten sudderen.
6. Vul de voorgebakken aubergines met het gehaktmengsel en bestrooi met de geraspte kaas.
7. Zet de aubergines terug in de oven en bak nog eens 15-20 minuten, of totdat de kaas mooi gesmolten en goudbruin is.
En voilà, daar heb je een overheerlijk recept voor gevulde aubergine uit de oven. Dit gerecht past perfect bij een groene salade en wat knapperig brood. Geniet ervan!
Conclusie: Gevulde aubergine in de oven is een koolhydraatarm gerecht dat makkelijk te bereiden is en vol zit met gezonde ingrediënten. Het is de perfecte maaltijd voor zowel doordeweeks als voor speciale gelegenheden.