Geef je menu een upgrade met deze speciale spaghetti: Doet je smaakpapillen dansen van genot

Eten en drinken
door RMO
woensdag, 24 juli 2024 om 14:45
spaghetti
Als fervent foodie ben je vast en zeker altijd op zoek naar nieuwe gerechten om het familiemenu wat op te fleuren. Met dit recept voor spaghetti met pesto, zongedroogde tomaten en scampi heb je een heerlijke en voedzame maaltijd.
Dit smaakvolle gerecht heeft een combinatie van kruidige tomaten, rijke pesto en sappige scampi die zorgen voor een smaakexplosie die je smaakpapillen zal verrassen.
Het beste van het maken van deze spaghetti met pesto, zongedroogde tomaten en scampi is dat het een eenvoudig recept is dat gemakkelijk te volgen is, maar tegelijkertijd een indrukwekkend resultaat oplevert.

Recept voor spaghetti met pesto, zongedroogde tomaten en scampi

Maar voordat we aan de slag gaan, laten we eens kijken naar de ingrediënten die we nodig hebben voor dit heerlijke recept.
Ingrediënten:
1. 500 gram spaghetti
2. 300 gram scampi, gepeld en schoongemaakt
3. 1 potje pesto (200 gram)
4. 100 gram zongedroogde tomaten, in olie
5. 2 teentjes knoflook, fijngehakt
6. 1 ui, fijngesnipperd
7. 2 eetlepels olijfolie
8. Zout en peper
9. Vers geraspte Parmezaanse kaas voor de garnituur
Bereidingswijze:
1. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en zet apart, maar houd een kopje van het kookvocht bij de hand.
2. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak tot ze zacht en geurig zijn.
3. Voeg de scampi toe aan de pan en bak tot ze roze en stevig zijn. Dit duurt meestal maar een paar minuten. Zorg ervoor dat je ze niet te lang bakt, anders worden ze taai.
4. Voeg de pesto en zongedroogde tomaten toe aan de pan. Meng alles goed door elkaar, zodat de smaken zich kunnen mengen.
5. Voeg de gekookte spaghetti toe aan de pan en gooi alles goed door elkaar. Als de pasta te droog lijkt, voeg dan een beetje van het bewaarde kookvocht toe.
6. Proef en breng op smaak met zout en peper.
7. Serveer het gerecht warm, gegarneerd met een beetje vers geraspte Parmezaanse kaas.
Er is niets zo bevredigend als een ontspannen avond doorbrengen met een bord zelfgemaakte spaghetti met pesto, zongedroogde tomaten, en scampi.
Dus de volgende keer dat je zin hebt in een avondje comfort food, haal dan de ingrediënten in huis voor dit heerlijke recept en laat je verrassen door de heerlijke smaken die elke hap met zich meebrengt. Geloof me, je zal er geen spijt van krijgen!