Dit moet je proberen: Geniet van de traditionele smaak van een heerlijk vullende bonenstoofpot

Eten en drinken
door RMO
vrijdag, 23 februari 2024 om 13:45
bonenstoofpot gerecht eten gezond bonen
Wanneer de temperatuur daalt en je iets heerlijks, gezonds en hartverwarmends wilt bereiden, is er niets beter dan een traditionele bonenstoofpot.

Recept voor een traditionele bonenstoofpot

Deze vegetarische stoofpot belichaamt het comfort food en het goede nieuws is dat er geen vlees voor nodig is! Hier delen we graag het recept met je.
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Kooktijd: 1 uur
Porties: 4-6
Benodigde ingrediënten:
- 3 blikjes gemengde bonen, afgespoeld en uitgelekt
- 1 grote ui, gesneden
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 rode paprika, fijngehakt
- 1 groene paprika, fijngehakt
- 2 stengels bleekselderij, fijngehakt
- 2 wortelen, in blokjes
- 1 blikje tomatenblokjes
- 1 liter groentebouillon
- 1 eetlepel chilipoeder
- 2 theelepels komijn
- zout en peper naar smaak
Bereidingswijze:
1. Sauteer de ui, knoflook, paprika's, bleekselderij en wortelen in een grote pan op middelhoog vuur tot ze zacht zijn (ongeveer 10 minuten).
2. Voeg de bonen, tomatenblokjes, groentebouillon, chilipoeder, en komijn toe. Roer goed om alle ingrediënten te combineren.
3. Verlaag het vuur tot laag, dek de pan af en laat ongeveer een uur sudderen, roer af en toe.
4. Breng op smaak met zout en peper voordat je serveert.
En daar heb je het - je heerlijke, vleesvrije bonenstoofpot is klaar! Deze bonenstoofpot is vullend, voedzaam en zit boordevol smaak. Het mooie is dat de smaken nog beter worden naarmate ze langer trekken, dus de restjes de volgende dag zijn een ware traktatie.
Het leuke aan dit recept is dat je kunt variëren met verschillende soorten bonen, extra groenten kunt toevoegen of de kruiden kunt aanpassen aan je eigen smaak. We hopen dat je het net zo lekker vindt als wij!