Als u van authentiek Thais eten houdt, zal u zich graag wagen aan het maken van de wereldberoemde Thaise massaman curry. Deze Thaise specialiteit, bekend om zijn rijke smaken en romige consistentie, is werkelijk een genot voor elke liefhebber van goede smaken. Lees verder om het
recept te ontdekken!
Recept voor de wereldberoemde Thaise massaman curry
Ingrediënten voor de Massaman Currypasta:
- 4-5 gedroogde rode chilipepers
- 1 eetlepel korianderzaad
- 1 theelepel komijnzaad
- 1 theelepel witte peperkorrels
- 3-4 sjalotten, fijngehakt
- 4-5 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 stengel citroengras, fijngehakt
- 1 eetlepel geraspte gember
- 1 theelepel garnalenpasta (optioneel)
Voor de Curry:
- 500 gram rundvlees, in blokjes
- 2 blikjes kokosmelk (ca. 800 ml)
- 4-5 aardappelen, in blokjes
- 1 ui, in blokjes
- 2 blaadjes laurier
- 1 stokje kaneel
- 2 steranijs
- 2 eetlepels vissaus
- 2 eetlepels palm- of bruine suiker
- Het sap van een halve limoen
Bereidingswijze:
We beginnen met de massaman currypasta. Rooster de chilipepers, peperkorrels, koriander- en komijnzaad in een droge pan tot ze geurig worden. Vervolgens maalt u deze samen met de resterende ingrediënten in een vijzel of blender tot een gladde pasta.
Bak de blokjes rundvlees in wat olie tot ze bruin zijn. Voeg vervolgens de currypasta, laurierbladeren, kaneelstokje en steranijs toe en bak nog een paar minuten.
Nu voegen we de kokosmelk toe aan de pot. Breng het aan de kook en verlaag dan de warmte. Laat het mengsel sudderen tot het vlees zacht wordt, dit kan ongeveer 2 uur duren.
Voeg de aardappel- en ui-blokjes toe aan de pot en laat het nog 15 tot 20 minuten sudderen tot ze zacht zijn. Nu is het tijd om de suiker en vissaus toe te voegen en te roeren tot de suiker is opgelost.
Eindigen we met het toevoegen van het limoensap en proef dan of er nog meer suiker, vissaus of limoensap nodig is naar uw smaak.
Daar hebt u het – een heerlijk en authentiek recept om Thaise massaman curry te maken. Dit gerecht gaat goed samen met gekookte jasmijnrijst. Vergeet niet om uw keuken vol liefde en plezier te vullen terwijl u dit gerecht maakt, want Thais koken gaat niet alleen om het eten; het gaat ook om de vreugde van het koken!