Beleef de voldoening van het bakken van je eigen ovenheerlijke rozijnenbrood!

Eten en drinken
door RMO
zaterdag, 13 januari 2024 om 13:45
rozijnenbrood eten recept
Als je ooit in de verleiding bent gekomen om versgebakken brood te eten rechtstreeks uit je eigen oven, dan moet je zeker dit recept proberen voor een heerlijk rozijnenbrood!
Het proces kan een beetje ontmoedigend lijken, maar het maken van je eigen brood is eigenlijk vrij eenvoudig. Het kost vooral tijd, dus lees het recept eerst goed door voordat je begint.

Stap voor stap het recept voor een heerlijk rozijnenbrood

Ingrediënten:
- 500 gram bloem
- 1 zakje gedroogde gist (7 gram)
- 3 eetlepels kristalsuiker
- Een halve theelepel zout
- 2 eieren
- 240 ml warme melk
- 80 gram ongezouten roomboter
- 200 gram rozijnen
Bereiding:
1. Doe de rozijnen in een kom en overgiet ze met heet water. Laat de rozijnen ongeveer 10 minuten wellen en giet ze daarna af. Droog ze goed af met keukenpapier.
2. Meng in een grote schaal de bloem, suiker, zout en gist.
3. Voeg de eieren, warme melk en boter toe aan de droge ingrediënten en kneed het geheel tot een soepel deeg.
4. Voeg de gewelde rozijnen toe aan het deeg en kneed nog even goed door.
5. Bedek de kom met een theedoek en laat het deeg ongeveer een uur rijzen op een warme plek.
6. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
7. Kneed het deeg na het rijzen kort door en vorm het tot een brood. Leg het op een met bakpapier beklede bakplaat.
8. Bak het rozijnenbrood in ongeveer 30 minuten gaar en goudbruin.
9. Laat het brood eventjes afkoelen op een rooster voor je het aansnijdt.
Dit rozijnenbrood is heerlijk op zichzelf, maar het is ook erg lekker met een beetje boter en kaas, of als onderdeel van een uitgebreid ontbijt of brunch. Geniet van het maken van je eigen brood en laat je niet afschrikken door het proces; voor je het weet heb je een prachtig, geurig rozijnenbrood uit je eigen oven om van te smullen!