Authentiek Belgisch trappistenbier past zalig in dit klassieke recept

Eten en drinken
door RMO
donderdag, 28 december 2023 om 13:45
stoofvlees stoofpotje warm gerecht eten recept
Als je een liefhebber bent van de Belgische keuken, is stoofvlees met een Belgisch trapistenbier een recept dat je moet proberen. Deze klassieke schotel combineert het hartige vlees met de rijke, complexe smaken van het Belgische bier, resulterend in een gerecht dat niet alleen heerlijk, maar ook hartverwarmend is. Hier is het recept.

Recept voor stoofvlees met een Belgisch trapistenbier

Ingrediënten:
- 1 kg stoofvlees - 2 uien - 2 teentjes knoflook- 2 wortels - 2 laurierblaadjes- 2 takjes tijm- 500 ml Belgisch trapistenbier - 200 ml runderbouillon - 2 eetlepels bloem - 2 eetlepels boter - Zout en peper naar smaak
Instructies:
1. Snijd het vlees in blokjes van 4 cm en bestrooi met zout en peper.
2. Verhit de boter in een grote stoofpan en braad het vlees aan alle kanten aan totdat het bruin is. Haal het vlees uit de pan en zet opzij.
3. In dezelfde pan, voeg de gesnipperde uien, gehakte knoflook, en gesneden wortels toe. Kook tot de uien goudbruin zijn.
4. Strooi de bloem over de groenten en roer goed, kook nog een minuut.
5. Voeg het bier, de bouillon, de laurierblaadjes en tijm toe. Roer goed om de aanbaksels van de bodem van de pan te schrapen.
6. Voeg het vlees weer toe aan de pan en zorg ervoor dat het volledig bedekt is met de vloeistof.
7. Dek de pan af en laat het op laag vuur ongeveer 3 uur stoven, of tot het vlees zacht en mals is. Controleer regelmatig en voeg indien nodig extra vloeistof toe.
8. Breng op smaak met zout en peper en verwijder de laurierblaadjes en tijmtakjes voor het serveren.
Serveer dit heerlijke stoofvlees met frieten en geniet van de authentieke Belgische smaken. Dit stoofvlees met een Belgisch trapistenbier recept is perfect voor een gezellig diner in het weekend of een speciale gelegenheid.
Het is niet alleen een gerecht dat de smaakpapillen zal verleiden, maar ook een die helpt om de Belgische cultuur en traditie te vieren. Dus, waar wacht je nog op?
Haal je ingrediënten in huis en breng het beste van de Belgische keuken naar je eigen eettafel. Smakelijk eten!
P.S. En onthoud, als je wilt dat je stoofvlees met een Belgisch trapistenbier recept het meest authentiek is, vergeet dan niet om het te serveren met een glas van hetzelfde bier dat je hebt gebruikt om te koken!