Citroenen worden vaak geprezen om hun gezonde eigenschappen: vetverbrander, eetlustremmer, versterker van het immuunsysteem… Maar is citroen echt zo goed?
In een Frans magazine scheidt Dr. Corinne Chicheportiche-Ayache, voedingsdeskundige, feiten van fabels wat betreft de superkrachten van citroen.
Een populaire overtuiging die bij veel mensen leeft, is dat citroen vet kan verbranden en kan helpen om kilo’s kwijt te raken. De experte doet een uitspraak over de eetlustremmende eigenschap van citroen.
“Citroen is rijk aan pectine, een oplosbare vezel die de eigenschap heeft om op te zwellen in de maag en een verzadigd gevoel te bevorderen. Maar deze pectine komt vooral voor in het vruchtvlees, en veel minder in het citroensap”, laat Dr. Corinne Chicheportiche-Ayache weten.
“Maar dat maakt citroen nog geen wonderbaarlijk afslankvoedsel. En bovendien kan geen enkel voedingsmiddel deze titel claimen”, aldus de voedingsexperte.
Hoewel citroensap inderdaad een aantal interessante gezondheidsvoordelen heeft, die te maken hebben met de vitamine C, antioxidanten en het citroenzuur dat het bevat, deelt het deze voordelen met alle andere citrusvruchten en veel ander vers fruit.