Zoveel lekkerder als je het zelf maakt: Recept voor authentiek Italiaans gerecht

Eten en drinken
door VDS
donderdag, 30 mei 2024 om 13:45
pasta pesto eten recept
Als je op zoek bent naar een heerlijk, eenvoudig en authentiek Italiaans gerecht, dan is pasta pesto de perfecte keuze.
Het is een eenvoudig gerecht, maar het zit boordevol smaak, dankzij de verse ingrediënten en de perfecte combinatie van basilicum, knoflook, pijnboompitten, Parmezaanse kaas en olijfolie.

Recept voor Pasta Pesto

Ingrediënten:
Om een heerlijke pasta pesto te maken, zal je de volgende ingrediënten nodig hebben:
- 400 gram pasta naar keuze (bijvoorbeeld spaghetti, penne, fusilli)
- 2 teentjes knoflook
- 60 gram verse basilicum
- 30 gram pijnboompitten
- 60 gram Parmezaanse kaas
- 125 ml extra verge olijfolie
- Zout en peper naar smaak
Bereidingswijze:
1. Kook jouw pasta naar keuze al dente volgens de instructies op de verpakking. Vergeet niet een beetje zout aan het kookwater toe te voegen voor extra smaak.
2. Terwijl de pasta kookt, begin je aan de pesto. Doe de basilicum, pijnboompitten en gepelde knoflook in een keukenmachine of blender en mix tot het een ruwe pasta is.
3. Voeg de geraspte Parmezaanse kaas toe en mix nog even door.
4. Terwijl de machine nog loopt, voeg je langzaam de olijfolie toe tot je een gladde maar nog steeds textuurrijke pasta hebt. Proef en voeg naar smaak zout en peper toe.
5. Giet de gekookte pasta af, maar bewaar een kopje van het pastawater.
6. Meng de pesto door de warme pasta. Als de pasta te droog is, voeg dan wat van het bewaarde pastawater toe om het smeuïger te maken.
7. Serveer direct, eventueel met een extra scheutje olijfolie en wat extra geraspte Parmezaanse kaas.
Voilà! Je hebt nu een klassiek 'pasta pesto recept' die niet alleen heerlijk is, maar ook eenvoudig en snel te bereiden.