Zo maak je makkelijk een heerlijke romige pasta met zalm en spinazie

Eten en drinken
zaterdag, 01 februari 2025 om 14:00
pasta gerecht eten
Op zoek naar een snelle, voedzame en overheerlijke maaltijd? Deze romige pasta met zalm en spinazie staat binnen 20 minuten op tafel en zit boordevol smaak. Met slechts enkele ingrediënten maak je een gerecht waar iedereen van zal smullen.
Ingrediënten (voor 2 personen)
200 g pasta (bijvoorbeeld tagliatelle of penne)
150 g gerookte zalm, in reepjes
100 g verse spinazie
1 sjalot, fijngesneden
200 ml room
1 teentje knoflook, geperst
1 el olijfolie
Zout, peper en een snufje nootmuskaat
Bereiding
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet af.
Verhit olijfolie in een pan en fruit de sjalot en knoflook. Voeg de spinazie toe en laat slinken.
Giet de room in de pan en breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Roer de gerookte zalm erdoor en meng met de pasta. Serveer direct!