Zo maak je chocolademousse waarvan iedereen zijn vingers zal aflikken

Eten en drinken
door VDS
vrijdag, 06 oktober 2023 om 13:45
chocolademousse recept chocolade dessert
Algemeen gezien is chocolademousse, een hemels dessert gemaakt van fluweelzachte chocolade en licht opgeklopte room, geliefd bij zowel kinderen als volwassenen. In dit artikel leggen we stapsgewijs uit hoe je thuis zelf een heerlijke chocolademousse kunt bereiden.

Eenvoudig een lekkere chocolademousse maken

- 200 gram pure chocolade
- 4 eieren
- 50 gram kristalsuiker
- Een snufje zout
- 20 cl room
Bereidingswijze:
1. Begin met het smelten van de chocolade. Snijd de chocolade in kleine stukjes en smelt ze in een warmwaterbad. Let op: Het water mag niet aan de kook komen, want dit kan de chocolade doen verbranden.
2. Scheid de eieren en doe de eiwitten in een grote kom. Doe de dooiers in een andere kom. Voeg de suiker toe aan de dooiers en klop ze tot een licht en luchtig mengsel.
3. Wanneer de chocolade is gesmolten, haal je de kom uit het warmwaterbad en laat je de chocolade iets afkoelen. Voeg dan de eidooiers toe aan de gesmolten chocolade en roer tot het een homogene massa wordt.
4. Klop de room tot deze stijf is. Voeg deze daarna voorzichtig toe aan de chocolademengeling. Zorg ervoor dat je niet alle lucht eruit roert.
5. Klop de eiwitten stijf met een snufje zout. Gebruik een garde of elektrische mixer voor het beste resultaat. Voeg de opgeklopte eiwitten toe aan het chocolademengsel. Doe dit heel rustig en voorzichtig om te voorkomen dat je het luchtige mengsel plat maakt.
6. Verdeel de mousse over afzonderlijke kommetjes of glazen. Dek de kommetjes af met plasticfolie en zet ze minstens 4 uur in de koelkast om op te stijven.
7. Serveer de chocomousse gekoeld. Voeg als finishing touch eventueel wat slagroom of chocoladeschaafsel toe.
Samengevat, chocomousse is een heerlijk en eenvoudig dessert om zelf te maken. Vergeet niet om altijd verse ingrediënten te gebruiken en neem de tijd om je mousse goed op te laten stijven in de koelkast. Zo ben je verzekerd van een uitzonderlijke smaak en textuur die iedereen zal smaken. Eet smakelijk!