Verspil geen oud brood meer: Een slimme manier om het te hergebruiken!

Eten en drinken
door VDS
donderdag, 02 november 2023 om 7:45
brood geneden brood eten
Iedereen doet het wel eens, de laatste korstjes brood, of brood dat een beetje hard geworden is, wegsmijten. Maar in plaats van het brood weg te gooien, kan je het beter slim hergebruiken.
Maar wat als we je vertellen dat oud brood nog veel nuttige toepassingen heeft? Of het nu gaat om een stokoud stokbrood of gewoon brood van een dag oud, de mogelijkheden zijn eindeloos.

Slimme manieren om oud brood te hergebruiken

Dus voordat je je volgende oud brood weggooit, bekijk deze slimme en smakelijke manieren om het te hergebruiken.
De volgende drie zaken kan je maken van oud brood en op deze manier terug gebruiken in de keuken.
1. Maak paneermeel: Verkruimel het oude brood, bedek het dan met wat olie en toast het in de oven. Je hebt je zelfgemaakte paneermeel, perfect voor het bedekken van gebakken gerechten of om een knapperige topping voor pasta's te maken.
3. Croutons: Snijd het brood in blokjes, doe wat olie en je favoriete specerijen erover, en bak het tot het knapperig is. Deze croutons zijn perfect voor soepen en salades.
2. Broodpudding: Dit is een klassiek gerecht dat specifiek gemaakt is om oud brood te gebruiken. Met enkele eenvoudige ingrediënten en een beetje voorbereiding, kunnen we een overheerlijk dessert op tafel zetten.
Wat heb je nodig: 8 sneetjes oud brood- 4 eieren- 1,5 kopjes melk- 1 kopje suiker- 2 theelepels vanille-extract- 1 theelepel kaneel- Een snufje zout- 1/2 kopje rozijnen
Instructies: 1. Verwarm je oven voor op 175 graden Celsius. 2. Snijd de sneetjes brood in kleine blokjes en plaats deze in een ovenschaal. 3. In een grote kom, klop de eieren, melk, suiker, vanille-extract, kaneel en zout samen tot een glad mengsel. Voeg vervolgens de rozijnen toe. 4. Giet dit mengsel over het gesneden brood in de ovenschaal. Zorg ervoor dat al het brood in het mengsel is ondergedompeld door het lichtjes naar beneden te drukken met een vork. 5. Bak de broodpudding 45 tot 50 minuten in de voorverwarmde oven, of tot de bovenkant goudbruin is en de broodpudding stevig aanvoelt. 6. Laat de broodpudding een paar minuten afkoelen voordat je het serveert.
Met deze tips wordt je oude brood goed gebruikt en voorkom je voedselverspilling. Dus voortaan als je wat oud brood hebt liggen, bedenk je dan hoe je het op creatieve en heerlijke manieren kunt hergebruiken.
Conclusie
Verspil geen oud brood meer! Met een beetje creativiteit kan oud brood een aantal heerlijke en bruikbare dingen worden. Dit zijn slechts een paar ideeën om er iets nuttigs mee te doen. Zo pakken we samen de voedselverspilling aan, een brood tegelijk.