Vernieuwend recept: Ontdek het geheim achter de perfecte bonenstoofpot

Eten en drinken
door VDS
donderdag, 28 maart 2024 om 13:45
bonenstoofpot eten gerecht recept
Bonensoep is een populair gerecht in veel verschillende culturen. Maar wat is het geheim achter een lekkere bonensoep?
Hieronder delen we het recept voor een heerlijke bonenstoofpot. Het gerecht is een smaakexplosie op zichzelf, maar we zullen je ook een idee geven wat erbij te eten.

Hét bonenstoofpot recept

Ingrediënten:
- 500 gram gemengde bonen (zoals zwarte bonen, witte bonen, bruine bonen)
- 1 grote ui, gesneden
- 3 teentjes knoflook, fijngehakt
- 2 wortelen, in stukjes gesneden
- 2 selderijstelen, gesneden
- 1 blik tomatenblokjes
- 1 theelepel chilipoeder
- 1 theelepel komijn
- 2 liter groentebouillon
- Zout en peper naar smaak
Werkwijze:
1. Week de bonen een nacht in water.
2. Giet de bonen af en zet ze apart.
3. Verhit wat olie in een pan en voeg de ui, knoflook, wortelen en selderij toe. Bak ze tot ze zacht zijn.
4. Voeg de tomatenblokjes, chilipoeder en komijn toe. Laat het 5 minuten koken.
5. Voeg de bonen en groentebouillon toe.
6. Breng het aan de kook, zet dan het vuur laag en laat het een uurtje sudderen.
7. Voeg zout en peper naar smaak toe.
Bij een bonenstoofpot past een knapperig stuk brood perfect. Het brood zal de smaak van de stoofpot absorberen en het nog lekkerder maken. Als alternatief kunnen ook gestoofde rijst of gebakken aardappelen delicieus erbij geserveerd worden.
Probeer dit smakelijke bonenstoofpot recept en geniet van een overheerlijke maaltijd. Met deze eenvoudige ingrediënten maak je een voedzaam en smakelijk gerecht dat zeker een hoofdplek aan de eettafel verdient. Geniet ervan!