De geur van heerlijke gerechten vult de lucht, de tafel is gedekt en de glazen klinken vrolijk. De feestdagen zijn een tijd van genieten, maar voor veel mensen betekent dit ook het proberen om op hun lijn te letten.
Met al het lekkers dat voorbij komt, kiezen sommigen ervoor om een maaltijd over te slaan om calorieën te besparen, in de hoop zich later in de avond een extraatje te kunnen permitteren.
Hoewel het verleidelijk kan zijn om je maaltijd over te slaan voor je grote diner, kan dit uiteindelijk averechts werken. Je lichaam heeft de energie die het nodig heeft voor de dag, vooral als je later op de avond veel verschillende gerechten wilt proeven.
Wanneer je een maaltijd overslaat, kan je bloedsuikerspiegel te laag worden, wat leidt tot een dip in je energie en een verhoogd hongergevoel, waardoor je sneller geneigd bent om te veel te eten bij de volgende gelegenheid en dat kan je spijsvertering belasten.
In plaats van een maaltijd over te slaan, kun je kiezen voor een lichtere, voedzame optie, zoals een salade met gezonde vetten of een stuk fruit. Zo blijft je energie op peil, zonder dat je je overvol voelt bij het avondmaal.