Het is geen geheim dat Thaise keuken een van de lekkerste en meest gevarieerde ter wereld is. Een van de populaire gerechten uit deze verrukkelijke culinaire traditie is de Thaise massaman curry.
Recept voor Thaise massaman curry
Als je nieuwsgierig bent naar het
recept, dan ben je bij ons aan het juiste adres. Hier is een eenvoudig en authentiek recept voor massaman curry.
Ingrediënten:
- 500 gram rundvlees, in blokjes gesneden
- 2 eetlepels Massaman Currypasta
- 400 ml kokosmelk
- 2 middelgrote aardappelen, in blokjes gesneden
- 1 grote ui, grof gesneden
- 1 kopje pinda's
- 2 stengels citroengras
- 4 blaadjes kaffir limoenblad
- 3 eetlepels vissaus
- 3 eetlepels tamarindepasta
- 2 eetlepels palmsuiker
- Rode en groene chili (optioneel)
Bereiding:
1. Verhit olie in een pan en voeg de Massaman currypasta toe. Roer tot de pasta is vermengd met de olie en begint te sissen.
2. Voeg het rundvlees toe aan de pan en bak het rondom bruin. Zorg ervoor dat het vlees volledig is bedekt met de currypasta.
3. Voeg de kokosmelk toe aan de pan en laat het geheel sudderen. Voeg vervolgens de aardappelen, ui, pinda's, citroengras, kaffir limoenbladeren, vissaus, tamarindepasta en palmsuiker toe. Roer het geheel goed door en laat het ongeveer een uur sudderen, of totdat het vlees gaar is.
4. Proef de curry en voeg indien nodig meer vissaus, tamarindepasta of suiker toe. Als je een pittige curry wilt, voeg dan de rode of groene chili's toe.
5. Serveer de Massaman curry met gekookte jasmijnrijst.
Zo, dat is het recept voor Thaise Massaman Curry. Het kan misschien een beetje ingewikkeld lijken, maar geloof ons, de inspanning is het meer dan waard.
Dit gerecht is rijk aan smaak en heeft een heerlijke combinatie van zoete, zure, hete en zoute smaken die je zeker zullen bekoren.