Ongeëvenaard gevoel wanneer je je eigen dumplings of dim sums maakt: Een ware smaakexplosie!

Eten en drinken
door RMO
woensdag, 22 mei 2024 om 13:45
dumblings dim sums eten recept
De dumpling, ook bekend als dim sum, is een favoriet bij veel fijnproevers vanwege de unieke smaak, textuur en veelzijdigheid.

Recept voor dumplings

Deze gevulde deeghapjes zijn perfect als voorgerecht, bijgerecht of hoofdmaaltijd. Hier delen we graag het recept voor een heerlijke dumpling.
Ingrediënten:
Voor de dumplingvulling:
- 300 gram gehakt (varkensvlees of kip)
- 2 lente-uitjes, fijngehakt
- 1 theelepel geraspte gember
- 1 eetlepel sojasaus
- 1 theelepel sesamolie
- 1/2 theelepel suiker
- Snufje zout en peper
Voor het dumplingdeeg:
- 2 kopjes witte bloem
- 1 kopje warm water
Voor de dipsaus:
- 1/4 kopje sojasaus
- 1 theelepel sesamolie
- 1/2 theelepel rijstazijn
- 1/4 theelepel chilivlokken
Instructies:
1. Meng alle ingrediënten voor de vulling in een kom en zet opzij.
2. Maak het dumplingdeeg door de bloem en het water te mengen tot een soepel deeg. Laat het deeg 30 minuten rusten.
3. Verdeel het deeg in kleine balletjes en rol ze uit tot een cirkel.
4. Plaats een portie vulling in het midden van elke deegcirkel.
5. Vouw de dumplings dicht en knijp de randen stevig vast.
6. Bak de dumplings in een grote pan met een beetje olie tot ze goudbruin zijn aan de onderkant, voeg dan wat water toe en laat sudderen tot het water verdampt is.
7. Mix ondertussen de ingrediënten voor de dipsaus.
8. Serveer de dumplings warm met de dipsaus.
Dit simpele en eenvoudige recept levert heerlijke dumplings op die voor een smaak explosie in je mond zorgen. Of je nu een beginner of een doorgewinterde kok bent, je zult versteld staan van de geweldige smaak van deze zelfgemaakte dumplings.
De voldoening die je krijgt van het maken van je eigen heerlijke dumplings is ongeëvenaard. Dus waar wacht je nog op? Haal die ingrediënten in huis en begin vandaag nog met het maken van je eigen onweerstaanbare dumplings!