Chocolademousse is een klassiek dessert dat makkelijk te maken is en altijd in de smaak valt. Met slechts een paar ingrediënten zet je in korte tijd een luchtige en romige mousse op tafel. Dit recept zorgt voor een perfect resultaat zonder ingewikkelde technieken.
Smelt 200 gram pure chocolade au bain-marie en laat het even afkoelen. Klop ondertussen 3 eiwitten stijf met een snufje zout en voeg langzaam 50 gram suiker toe. In een andere kom klop je 200 ml slagroom tot zachte pieken.
Spatel de afgekoelde chocolade voorzichtig door de slagroom. Daarna voeg je het opgeklopte eiwit toe en meng je dit voorzichtig om de mousse luchtig te houden. Verdeel de mousse over schaaltjes en laat minstens twee uur opstijven in de koelkast.
Serveer de chocolademousse met vers fruit, slagroom of geraspte chocolade. Voor een extra twist kun je een scheutje espresso of likeur aan de gesmolten chocolade toevoegen. Zo maak je eenvoudig een dessert dat perfect is voor elke gelegenheid.