Met dit eenvoudige recept maak je pannenkoeken toch speciaal en extra lekker

Eten en drinken
door RMO
dinsdag, 26 september 2023 om 8:41
pannenkoeken
Ingrediënten:
- 150 gram bloem
- 300 ml melk
- 2 grote eieren
- Een snufje zout
- 2 eetlepels suiker
- 1 theelepel vanille-extract
- 1 eetlepel kaneel
- Boter of olie, om in te bakken
- Speciaal ingrediënt: 100 gram chocoladestukjes
Stappen:
1. Pak een grote kom en doe hier de bloem, suiker, zout en kaneel in. Meng deze droge ingrediënten goed door elkaar.
2. In een andere kom, breek de eieren en voeg de melk en vanille-extract toe. Klop dit goed door totdat de eieren volledig zijn opgenomen in de melk.
3. Voeg het natte mengsel beetje bij beetje toe aan de droge ingrediënten. Roer het geheel goed door tot je een glad beslag krijgt zonder klontjes.
4. Voeg nu de chocoladestukjes toe aan het beslag en roer deze erdoorheen.
5. Verhit een beetje boter of olie in een koekenpan op middelhoog vuur.
6. Schep met een soeplepel wat beslag in de pan, zorg ervoor dat het beslag mooi verdeeld wordt over de pan door deze rond te draaien.
7. Bak de pannenkoek ongeveer 2-3 minuten aan de ene kant, of tot er bubbeltjes op het oppervlak verschijnen en de randen droog beginnen te worden. Draai vervolgens de pannenkoek om met een spatel en bak de andere kant nog 1-2 minuten, of tot deze ook goudbruin is.
8. Herhaal dit proces tot al het beslag op is.
9. Serveer de speciale pannenkoeken met je favoriete toppings zoals ahornsiroop, poedersuiker, fruit of extra chocoladestukjes. Geniet ervan!