Eenvoudig en onweerstaanbaar recept: Spruitjesstampot met gehaktballen

Eten en drinken
door RMO
woensdag, 29 november 2023 om 13:45
pexels roman odintsov 5836992
Als de temperaturen dalen, is er niets beter dan een warme, bevredigende maaltijd om je weer op te warmen en een ideale keuze is spruitjesstampot met gehaktballen.

Recept voor spruitjesstampot met gehaktballen

Dit traditionele gerecht is niet alleen vullend en heerlijk, maar ook eenvoudig te bereiden. Laten we om te beginnen bekijken hoe je dit kou-bestrijdende recept kunt koken.
Het eerste dat je nodig hebt zijn de ingrediënten:
1 kilo kruimige aardappelen
500 gram spruitjes
500 gram gehakt
2 uien
2 teentjes knoflook
Boter
Melk
Zout en peper
Nootmuskaat
Bereiding:
Begin dit recept door de aardappelen te schillen en in stukken te snijden. Kook ze in een grote pan met lichtgezouten water totdat ze zacht zijn. Dit duurt in de regel ongeveer 20 minuten.
Terwijl de aardappelen koken, kunt u de spruitjes schoonmaken door de uiteinden eraf te snijden en de buitenste bladeren te verwijderen. Kook ook deze spruitjes in een aparte pan met wat zout totdat ze gaar zijn, wat meestal ongeveer 15 minuten duurt.
Maak ondertussen uw gehaktballen. Meng het gehakt met fijngesneden uien, geperste knoflook, zout en peper. Vorm het mengsel tot ballen en braad ze aan in een beetje boter totdat ze rondom bruin worden.
Zodra de aardappelen gaar zijn, giet je ze af en stamp je ze fijn met een aardappelstamper. Voeg wat boter en melk toe om het pureerproces te helpen en de stampot glad en romig te maken. Voeg vervolgens de gekookte spruitjes toe aan de pan en stamp deze ook door de aardappelpuree. De smaak kan naar wens aangepast worden met zout, peper en nootmuskaat.
Serveer de spruitjesstampot met de gehaktballen en je hebt een verwarmend, vullend en voedzaam gerecht dat ideaal is om te eten op koude dagen.
In de kern is het koken van spruitjesstampot met gehaktballen eenvoudig en gemakkelijk. Hoewel spruitjes soms negativiteit krijgen, brengen ze, gekookt in dit gerecht, een verrassend zoete en smaakvolle aanvulling die perfect samengaat met de hartige gehaktballen en de romige aardappelpuree. Het is zeker een gerecht dat het proberen waard is, vooral tijdens de koudere maanden.
Nu dat je dit recept dat ideaal is om op koude dagen te eten, kent, kun je jouw keuken veranderen in een warm toevluchtsoord met deze hartelijke spruitjesstampot met gehaktballen. Daarnaast is deze klassieke maaltijd ongetwijfeld een comfortfood dat gezelligheid en voldoening belooft.