Op een koude dag is er niets zo lekker als een pot stoofvlees die langzaam gaart, de geur vult het huis en je weet dat het een maaltijd wordt om van te genieten.
Dit gerecht, dat zijn tijd nodig heeft, maar zoveel smaak biedt, is perfect voor een gezellig diner of een familiemaaltijd. Maar wat maakt stoofvlees nu écht lekkerder? Het zit 'm in de juiste ingrediënten en het geduld om het vlees langzaam te laten sudderen.
Ingrediënten:
Optioneel voor extra diepte:
Begin met het vlees in blokjes te snijden en het te bestrooien met bloem. Verhit boter of olie in een grote pan en bak het vlees rondom bruin. Haal het vlees uit de pan en zet het even opzij. In dezelfde pan bak je de uien en knoflook glazig.
Voeg het vlees terug en blus af met het bier, gevolgd door de azijn, suiker en mosterd. Voeg de laurier, tijm en eventueel de spekblokjes en extra kruiden toe. Laat het geheel langzaam sudderen op een lage temperatuur voor minstens 2 tot 3 uur. Het vlees moet zo zacht zijn dat het uit elkaar valt.
Serveer het stoofvlees met een lekkere puree, frietjes, kroketten, knapperig brood en vergezeld van eventueel gestoomde groenten. Maak van deze winterse klassieker een blijvend favoriet gerecht!