De tomaat-mozzarella salade, ook wel bekend als Caprese salade, is een klassiek Italiaans gerecht dat bekend staat om zijn eenvoud en krachtige smaken.
Het combineert rijpe tomaten, verse mozzarella kaas, basilicum en een grillige dressing tot een verfrissende salade. In dit artikel verschaffen we niet alleen het
recept voor deze heerlijke salade, maar geven we ook een tip om dit gerecht nog aantrekkelijker te maken.
Recept voor tomaat-mozzarella salade
Ingrediënten:
- 4 rijpe tomaten
- 2 bollen verse mozzarella kaas
- Een handvol verse basilicumblaadjes
- Extra vergine olijfolie
- Zeezout en versgemalen zwarte peper
- Balsamico-reductie (optioneel)
Instructies:
1. Snijd de tomaten en mozzarella in plakjes van ongeveer 1/2 cm dik.
2. Rangschik de tomaat- en mozzarellaplakjes afwisselend in een cirkel op een serveerschaal.
3. Strooi de verse basilicumblaadjes over de tomaat en mozzarella.
4. Besprenkel de salade royaal met extra vergine olijfolie. Voeg zeezout en versgemalen zwarte peper naar smaak toe.
5. Voor een extra vleugje smaak en een prachtige presentatie, besprenkel je de salade met een beetje balsamico-reductie net voor het serveren.
En nu voor de tip om deze tomaat-mozzarella salade nog aantrekkelijker te maken: experimenteren met de presentatie. Hoewel de traditionele presentatie van afwisselende tomaat- en mozzarellaplakjes zeker aantrekkelijk is, kan je de salade ook op nieuwe en interessante manieren rangschikken.
Probeer bijvoorbeeld de tomaat en mozzarella te stapelen voor een torensalade of de ingrediënten fijn te snijden en te mengen voor een meer casual uitstraling.
Het experimenteren met de presentatie kan dit klassieke gerecht nieuw leven inblazen en het een hit maken bij je volgende etentje. Geniet ervan!
re