Soms moet je niet ver zoeken voor een heerlijk, makkelijk en snel gerecht. Deze keer geven we je een recept voor een simpel en smakelijk recept voor een vispakje in de airfryer.
Dit gerecht is snel, gezond en vol smaak. Je kunt verschillende vissoorten gebruiken, maar bijvoorbeeld kabeljauw, zalm of tilapia werken perfect. Het gebruik van kruiden en citroen maakt het extra lekker.
Vispakje in de Airfryer
Ingrediënten (voor 2 personen):
- 2 stukken visfilet (bijv. kabeljauw, zalm of tilapia)
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 citroen (sap en schijfjes)
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 1 takje verse tijm of 1 theelepel gedroogde tijm
- Zout en peper naar smaak
- 2 stukken bakpapier of aluminiumfolie (groot genoeg om de vis in te pakken)
- Optioneel: 1 eetlepel witte wijn of visbouillon voor extra smaak
Bereidingswijze:
- Voorbereiding van de vis: Verwarm de airfryer voor op 180°C. Dep de visfilets droog met keukenpapier en leg ze op een stuk bakpapier of aluminiumfolie. Bestrooi de vis met zout en peper naar smaak.
- Kruiden en smaakmakers toevoegen: Besprenkel de vis met olijfolie en het sap van een halve citroen. Strooi de fijngehakte knoflook over de vis en leg een takje tijm (of gedroogde tijm) bovenop de visfilets. Voeg voor extra smaak een paar schijfjes citroen toe bovenop de visfilets. Als je extra vocht wilt toevoegen, kun je nu een beetje witte wijn of visbouillon over de vis druppelen.
- Pak de vis in: Vouw het bakpapier of aluminiumfolie rondom de vis zodat je een pakketje vormt. Zorg ervoor dat het pakketje goed gesloten is, zodat de stoom in het pakketje blijft en de vis mooi gaar wordt.
- Koken in de airfryer: Plaats het vispakje in de airfryer en kook het 10-12 minuten op 180°C, afhankelijk van de dikte van de vis. Controleer na 10 minuten of de vis gaar is – de vis moet gemakkelijk uit elkaar vallen als je erin prikt met een vork.
- Afwerking en serveren:Haal de vispakjes voorzichtig uit de airfryer (pas op voor de stoom die eruit kan komen). Serveer de vis meteen met bijvoorbeeld een frisse salade, gekookte groenten of een lichte rijst.
Dit vispakje is een ideale manier om snel een heerlijke, gezonde maaltijd te bereiden met minimale inspanning. De vis blijft lekker sappig doordat hij in zijn eigen stoom gaart, en de combinatie van citroen, knoflook en kruiden maakt het gerecht extra smaakvol!