Dit is het makkelijkste en lekkerste appelcrumble-recept dat je ooit zult maken

Eten en drinken
door VDS
maandag, 03 februari 2025 om 21:30
cake 6943636 1280

Je zit lekker op de bank met een warme deken en een bord dampende appelcrumble in je handen. De geur van zoete appels, kaneel en een krokant kruimellaagje vult de kamer.

Er is geen beter moment voor dit ultieme comfortdessert dan nu. Een appelcrumble is simpel te maken, maar toch zo'n traktatie waar je altijd van kunt genieten. Het is de perfecte manier om van seizoensgebonden appels te genieten en het warmste gevoel van binnenuit te krijgen.

Ingrediënten:

  • 6 middelgrote appels (bijvoorbeeld Jonagold of Elstar)
  • 50 gram suiker
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 eetlepel citroensap
  • 100 gram bloem
  • 75 gram suiker
  • 75 gram koude boter, in blokjes
  • Snufje zout

Bereiding: Schil en snijd de appels in stukjes en meng ze met 50 gram suiker, een theelepel kaneel en een scheutje citroensap. Deze vulling komt samen in een ovenschaal, klaar voor de crumble die eroverheen gaat. Meng daarvoor 100 gram bloem met 75 gram suiker, 75 gram koude boter in blokjes en een snufje zout. Kneed het mengsel tot een kruimelige textuur, en verdeel het gelijkmatig over de appels. Zet de schaal in de oven en bak alles op 180 graden Celsius voor ongeveer 40 minuten, totdat de bovenkant goudbruin en krokant is.

Je kunt er van alles bij serveren, maar een bolletje vanille-ijs of een flinke lepel slagroom maakt het helemaal af.