Op Netflix zijn er talrijke films gebaseerd op waargebeurde verhalen, en Brain on Fire is er zeker één die de moeite waard is. Deze film is gebaseerd op de autobiografie Brain on Fire: My Month of Madness, geschreven door Cahalan in 2012, na haar herstel.
Waargebeurd verhaal 'Brain of Fire' zoekt oorzaak van onverklaarbaar ziektebeeld
Op een dag wordt Susannah Cahalan, een 24-jarige journalist bij New York Post, wakker in een ziekenhuisbed zonder te kunnen spreken, bewegen of te begrijpen hoe ze daar is beland.
Wanneer ze aan het begin van het verhaal ziek wordt, denkt ze eerst dat ze gewoon een griepje heeft. Het wordt echter erger, wat leidt tot meerdere aanvallen, psychoses en geheugenverlies.
Aanvankelijk zeggen de artsen dat ze ongezond leeft en last heeft van stress. Ondertussen gaat haar gezondheid verder achteruit en de artsen in het ziekenhuis kunnen haar symptomen niet verklaren. Vragen zich af of haar klachten psychisch zijn, of een fysieke oorzaak hebben.
Een recensent omschrijft de film als heel intens: “De meeste scènes hebben weinig woorden nodig. Het is overduidelijk dat Susannah zich niet goed voelt en deze rol wordt fantastisch neergezet door Chloë Grace Moretz. De manier waarop het gefilmd is, maakt het geheel nog intenser”.
Kijkers zijn erg onder de indruk van het waargebeurede verhaal: “Voor de fans van waargebeurde verhalen, deze film is echt goed”, "Echt goede film - iets anders dan al de rest", "Ooh briljante film", "Eng maar het gebeurt".
Ook herkennen sommige kijkers het ziektebeeld dat in beeld gebracht wordt: "Dit is de film waarover ik je vertelde, precies hetzelfde als wat ik heb meegemaakt".
De Amerikaanse actrice Chloe Grace Moretz speelt de hoofdrol in de film, en andere verschijningen omvatten Thomas Mann, Richard Armitage, Carrie Ann-Moss en Jenny Slate.