Uw gasten zullen naar meer vragen wanneer je dit gerecht op tafel zet!

Eten en drinken
door RMO
dinsdag, 18 juni 2024 om 13:45
biryani
Beginnen we met het meest geliefde recept uit de Indische en Pakistaanse keuken, de smaakvolle en aromatische biryani.
Deze feestelijke rijstschotel, elke hap vol met een scala aan verrukkelijke smaken, wordt in heel Zuid-Azië gewaardeerd.

Recept voor een verrukkelijk biryani

Hieronder vindt u de ingrediënten en stappen die u nodig heeft om deze heerlijke lekkernij te maken.
Ingrediënten:
- 500 gram Basmatirijst
- 500 gram kip of lamsvlees
- 2 grote uien, fijngehakt
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 2 cm verse gember, geraspt
- 3 eetlepels Biryani masala
- 1 theelepel kurkuma
- 3 tomaten, in blokjes gesneden
- 100 gram yoghurt
- Zout naar smaak
- Verse koriander om te garneren
- 50 gram boter of ghee
- 750 ml water
Stappen:
1. Begin met het wassen van de Basmatirijst totdat het water helder is. Laat het dan 30 minuten weken in water.
2. Verhit ondertussen de boter of ghee in een grote pan.
3. Voeg de gesneden uien, knoflook en gember toe aan de pan en bak ze tot ze goudbruin zijn.
4. Voeg het vlees toe aan de pan en bak het tot het bruin wordt.
5. Voeg de Biryani masala, kurkuma, tomaten, yoghurt, zout toe en meng alles goed.
6. Dek de pan af en laat het op laag vuur sudderen tot het vlees gaar is.
7. Voeg de geweekte rijst en water toe aan de pan, meng alles goed. Kook het geheel op een middelhoog vuur totdat de rijst het water heeft geabsorbeerd en gaar is.
8. Garneer het met verse koriander voor het serveren.
Zo simpel is het! Nu kunt u genieten van uw zelfgemaakte Biryani. Vergeet niet om extra te maken, want u zult merken dat uw gasten om meer zullen vragen.