De knolselderij is een wintergroente die niet altijd de erkenning krijgt die het verdient. Deze wortelgroente heeft een breed scala aan voedingsstoffen en voegt een unieke smaak toe aan elk gerecht.
Graag delen we hier een
recept om knolselder aardappelpuree te maken en we gaan ook in op de voedingswaarden van knolselder evenals de bijzondere smaak die het heeft.
Zo bekom je knolselder aardappelpuree
Ingrediënten voor 4 personen:
- 1 grote knolselderij
- 4 middelgrote aardappelen
- 50 gram boter
- 100 ml melk
- Zout en peper naar smaak
Bereiding:
1. Schil de knolselderij en de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken.
2. Doe de knolselderij en aardappelen in een grote pot met gezouten water. Breng het water aan de kook en laat het ongeveer 20 minuten sudderen, of totdat de groenten zacht zijn.
3. Giet de knolselderij en aardappelen af en laat ze even uitlekken.
4. Voeg de boter en melk toe en pureer de groenten tot een gladde puree. Kruid met zout en peper naar smaak.
5. Serveer de knolselder aardappelpuree warm als bijgerecht.
Over naar de voedingswaarde van knolselder
Knolselder of knolselderij is een geweldige bron van vitamine K, vitamine C en vezels en is ook rijk aan B-vitaminen zoals foliumzuur en vitamine B6. Bovendien bevat deze groente ook belangrijke mineralen zoals kalium, mangaan en fosfor.
Hoe zit het met de smaak van knolselder?
Knolselder heeft een ietwat aardse smaak, vergelijkbaar met die van pastinaak, met een hint van selderij en noten. In combinatie met aardappelen zorgt het voor een opvallend en uniek smaakprofiel dat zowel zoet als hartig is, waardoor het perfect is voor aardappelpurees en andere comfort gerechten in de koude wintermaanden.
Knolselder aardappelpuree is een gerecht vol met voedingsrijkdom en smaak. Deze puree kan een welkome verandering zijn van de traditionele aardappelpuree, dus probeer het eens uit en geniet van de heerlijke smaakcomplexiteit die knolselderij te bieden heeft.