Ben je dol op de zoete en sappige smaak van mandarijnen, en zeker nu het bijna Sinterklaas is, komen die oranje lekkernijen wel meer op tafel te staan.
Mandarijnen hoeven niet in de koelkast
Hoe je mandarijnen het best kunt bewaren, hangt af van hoe snel je van plan bent ze te eten. Hier zijn enkele tips om je mandarijnen vers en lekker te houden.
Ten eerste, is het belangrijk om te weten dat mandarijnen niet noodzakelijkerwijs in de koelkast hoeven te worden bewaard. Mandarijnen kunnen op kamertemperatuur worden bewaard in een fruitmand of op een andere koele, droge plaats.
Bewaren op kamertemperatuur is het beste als je van plan bent om ze binnen een week te eten.
Als je langer dan een week wilt bewaren, is het verstandig om de mandarijnen in de koelkast te bewaren. Plaats de mandarijnen in een plastic zak met ademende gaten of een open ritszak om condensatie te verminderen. Deze kunnen in de groentelade van de koelkast worden bewaard voor maximaal drie weken.
Het is ook mogelijk om mandarijnen in te vriezen als ze erop lijken dat ze hun versheid beginnen te verliezen. Pel de mandarijnen, deel ze in segmenten en vries ze in in een enkele laag op een bakplaat. Eenmaal bevroren, kunnen ze worden overgebracht naar een vriesveilige zak of container voor langdurige opslag.
Houd er rekening mee dat de textuur van mandarijnen kan veranderen wanneer ze worden ingevroren en vervolgens ontdooid. De bevroren segmenten zijn echter uitstekend in smoothies, desserts of andere gekoelde gerechten.
Uiteindelijk is de beste manier om mandarijnen te bewaren, ervoor te zorgen dat ze worden gegeten voordat ze de kans krijgen om te bederven. Versheid is de sleutel tot het genieten van sappige en smakelijke mandarijnen.
Dus de volgende keer dat je een zak mandarijnen in de winkel ziet, wees dan niet bang om wat extra te kopen. Met deze bewaartips kun je erop vertrouwen dat je heerlijke mandarijnen altijd bij de hand hebt.